Tuesday, November 9, 2010

De toamna...

Posted by CRISTINA SIMA

E foarte ciudat faptul ca, desi m-am nascut toamna si, cel putin teoretic, ar trebui sa am o slabiciune pentru "anotimpul meu", cateodata am senzatia ca ma fortez sa imi placa. OK, e timpul sa recunosc: mie imi place primavara! Melancolia toamnei nu egaleaza vibratia si exuberanta primaverii. Ea ma trezeste la viata, imi da energie si odata ce termometrul arata peste 27 de grade, mi se pare ca incep o noua viata. Totul imi pare splendid! Ma (re)indragostesc de mine, de aleea pe care stau, de laptopul meu uzat de vreme, de coltul lumios din living, de orasul prafuit, de starile mele euforice de dimineata, de ceasca alba de ceai, de tristetile mele innabusite... De tot! Chiar si vecina ciufuta de la unu imi pare mult mai simpatica. Toamna asta parca e altfel, insa. Ar putea concura oricind cu o primavara. In ciuda crizei si a panicii in masa, in ciuda vremurilor haotice pe care le traim, parca natura vrea sa ne forteze sa ridicam capul si sa o admiram. Am vazut cele mai vibrante culori, de la galben solar pana la rosu, aramiu, maro catifelat si verde-topaz. Iar toate astea au capatat valente magice odata ce soarele le-a binecuvintat si le-a accentuat nuanta. M-am trezit zilele astea, la volanul masinii, privind inmarmurita si fascinata cum soarele se juca nonsalant printre frunzele multicolore si mi s-a parut ca am inteles minunea! E o toamna al naibii de frumoasa! Bucurati-va de ea!

1 comment:

  1. intradevar toamna asta e parca mult mai frumoasa. cred ca din cauza temperaturilor ridicate. si eu am observat culorile frunzelor mai atent acum si acest lucru se datoreaza celui mic ca se joaca prin frunze. altfel trecem indiferenta pe langa ele.
    eu nu suport frigul si cand vine toamna deja incep sa "sufar". dar acum e asa de bine si ma rog sa mai tina vremea frumoasa macar pana spre sfarsitul lunii, dar nu cred ca o sa fie chiar asa.

    ReplyDelete