Sunday, October 30, 2011

CARON, lux si traditie

Posted by CRISTINA SIMA


Lansarile de parfumuri sint intotdeauna palpitante pentru mine, ca si descoperirea unei statui la care artistul a lucrat ani la rind pina a considerat ca a atins perfectiunea si este gata sa o impartaseasca cu noi toti. 
Andreea Gheorghiu (Beautik) si Cristina Sima
Cu parfumurile e ceva asemanator. Un "nas" a muncit luni sau ani pina sa obtina o reteta magica, care sa traduca perfect buchetul de arome pe care l-a avut in minte, care mai apoi sa devina amprenta olfactiva a cuiva.  Astfel de parfumuri ascunde Beautik Haute Parfumerie, care abordeaza conceptul parfumeriei de nisa, reusind sa ofere cele mai rare case de parfumuri si cele mai sofisticate arome din toate timpurile. Unul dintre brandurile cu traditie in lumea parfumeriei este Caron, care si-a pus amprenta asupra istoriei parfumeriei prin creatiile sale artistice ce imbina eleganta si spiritul creativ.
 Caron reinvie cele mai pure extracte prin legendarele fintini de parfumuri. Elegantele fintini de cristal Baccarat contin parfumuri considerate adevarate comori, iar umplerea cu parfum a rafinatelor si unicelor sticlute fac din simpla alegere a unui parfum un  adevarat ritual ce te va  purta in lumea parfumeriei de demult.  Ce poate fi mai sic decit o vizita la parfumerie, pentru a-ti umple eleganta sticluta de parfum cu aroma ta preferata, cu semnatura ta olfactiva? Cea mai recenta creatie Caron disponibila in fintinile de parfum este Délire de Roses, un parfum feminin seducator si unic. Notele florale de trandafir sint o eterna sursa de inspiratie, subiect al fascinatiei pentru casa Caron, inca de la inceputurile acesteia. Délire de Roses este cea mai recenta variatie pe tema trandafirilor,  o compozitie subtila de la Richard Fraysse, „nasul” casei de parfumuri.

Fintina Caron


Si, pentru ca si EL este un iubitor de parfumuri de nisa, cea mai noua creatie Caron, Yuzu, este primul parfum cu note citrice pentru barbati al casei. Yuzu, unul dintre citricele cunoscute pentru puterile sale aromatice si proprietatile valoroase, este ingredientul cheie al noului parfum masculin Caron. Virtutile sale sugereaza intelepciunea culturilor din Orientul Indepartat: vitalitate si calm, putere si bunastare, uniunea dintre Yin si Yang. Richard Fraysse, pasionat de notele surprinzatoare ale fructului Yuzu, a creat primul parfum hesperidic Caron. In cautarea perfectiunii, parfumierul a imbinat note de Yuzu japonez cu esentele echilibrate ale verbinei indiene si ale busuiocului indonezian, pentru o prospetime vibranta. Parfumul imprumuta note dulci de smochina provençala si lentisc spaniol, condimentate cu lemn de cedru si santal australian. Un parfum echilibrat cu note hesperidice si lemnoase, extrem de senzual si masculin. Verdictul lui: il vreau! O sa il surprind cu el, cind nu se asteapta ;). 
Foto: Silviu Covaci
 

1 comment:

  1. Am incercat si eu de curand un parfum de la Caron. Sunt foarte bune si sper sa apara si in magazine online ca aoro.ro pentru a fi accesibile cat mai multor persoane.

    ReplyDelete