Friday, October 14, 2011

Imperfectiunea mea... Perfecta

Posted by CRISTINA SIMA  • Zilele trecute eram la o cafea cu o buna prietena, make-up artist. Pierdute in discutiile despre moda, trenduri, expozitii, unghii rupte si iubiri zbuciumate, la un moment dat, undeva intre povestea cu delicioasa dorada pe care am mincat-o la Market 8 si nervii pe care mi i-a cauzat Blackberry-ul in ultimele zile, o vad ca se uita fix la mine. Incepeam sa ma simt foarte bine, crezind ca este chiar atit de interesant ce spun. Dar dupa ce mi-am dat seama ca nu raspunde cu vreun "Da", "Aha", "Pe bune?" la nimic (si credeti-ma, chiar era interesant), m-am oprit. "OK, ce mai e acum?" o intreb, crezind ca o sa ma critice pentru felul haotic in care imi aplic fardul de pleoape, cu degetele. "Hmmm", imi spune ea foarte concentrata, "sprincenele tale nu sint simetrice!". A spus-o cu o gravitate de parca ar fi descoperit vreun defect urias peste care nu putea sa treaca. "Din cauza asimetriei, toate trasaturile tale par asimetrice si ele, si nu e o armoniei pe chipul tau!". OK, make-up guru, putem reveni la dorada? Avea un sos de limebutter??!! Dar ea continua sa-mi fixeze sprincenele incruntata, de parca ii venea sa se ridice de la masa in secunda aia, pentru ca nu putea sa suporte "asimetria" mea. "Trebuie sa faci ceva in privinta asta, si urgent!" Dupa ce i-am promis ca ma ocup de acest "defect" (Jesus!), am scapat de ea si am revenit la discutiile noastre, dar din cind in cind, vedeam ca ii fug ochii spre sprincenele mele, moment in care ma incruntam, zimbea si reveneam la ale noastre. Dar, dupa observatia ei, intre nenumaratele idei si proiecte la care lucrez, ma trezeam ca ma gindesc la ce imi spusese. Oricit de penibil ar suna, intre bugete, rubrici, intilniri si PR (asezonate cu citeva stiri despre cutremure si colaspul bancilor europene), eu ma trezeam ca, printre picaturi, imi studiam sprincenele. Si (sper ca nu citeste!), avea dreptate... Erau asimetrice! Am sunat-o pe Andreea, o fosta colega de-a mea, care imi povestise despre o tehnica speciala de design a sprincenelor, BrowSym, pe care a testat-o la Butterfly Beauty Center (www.butterflystyle.ro).
Irina Gardea, Cristina Sima si Cristina Ursuleanu
Dezvoltata de Irina Gardea, o absolventa a facultatii de Psihologie, care s-a hotarit sa isi dezvolte pasiunea pentru estetica si sa imbunatateasca vechea tehnica de pensat, cu una studiata si imbunatatita, BrowSym se concentreaza pe simetrie si armonie.
Asadar, am ajuns la Butterfly, pentru o doza de simetrie.
M-a intimpinat Cristina Ursuleanu, managerul centrului, si Irina Gardea, insasi creatoarea tehnicii.
"Pregateste-te pentru doua ore de pensat, masat, colorat... dupa care vei avea un chip... Te lasam pe tine sa descoperi!". Doua ore??!! Obisnuita cu pensatul in 10-15 minute, doua ore mi se pareau o vesnicie, dar fie. Totul pentru frumusete! Ma scuzati, simetrie!
"Cu cit sintem mai simetrici, cu atit sintem mai atractivi. Sint numeroase studii care au demonstrat asta si este valabil atit pentru femei, cit si pentru barbati", imi spune Irina, in timp ce imi studieaza sprincenele si face masuratori. Hmm, nu suna rau... Se pare ca toti avem un anumit grad de asimetrie si asta este din cauza dominantei cerebrale (Ha! Deci si domnisoara make-up artist este ASIMETRICA! Scuzati-mi entuziasmul :)). O emisfera a creierului este mai dezvoltata decit cealalta.  Automat, daca jumatatea stinga a fetei este mai mare, atunci si sprinceana stinga este mai sus, mai lunga, mai groasa si pare mai inchisa la culoare din cauza ca firele sint mai dese. "BrowSym lasa fire mici care altfel ar fi fost indepartate, smulge si scurteaza fire groase de care nu te-ai atins poate niciodata. Totul, ca la final, “sa se construiasca” o forma armonioasa si care incadreaza ideal trasaturile. In acest mod, sprincenele pot beneficia de designul potrivit, fara sa para prea subtiri. Firele sunt lasate acolo unde trebuie si privirea completeaza golurile ca si cum sprinceana s-ar apropia foarte mult de forma finala", explica Irina si vorbeste cu atita pasiune... E clar, iubeste foarte mult ce face, iar atitudinea ei pozitiva e molipsitoare.


Dupa diagnostic (se pare ca m-am nascut cu emisfera stinga mai dezvoltata - partea logica, rationala - dar, in timp,  mi-am dezvoltat si emisfera dreapta - partea romantica, creativa-, prin urmare, sprincenele mele erau... cum sa ma exprim? Asimetrice, atipice... haos total. Irina a epilat cu ceara din zahar firele mari, apoi a trecut la pensat, pentru a crea forma potrivita fetei mele, dar si personalitatii mele.
A urmat tehnica BrowSym Color. Firele de par se smulg, se scurteaza si se vopsesc asimetric, pentru ca la final, sa fie cit mai simetrice posibil. Totul este personalizat, pentru ca rezultatul sa fie cit mai natural.
Apoi a trecut la vopsirea genelor, pentru a contura si mai bine privirea si trasaturile, timp in care am beneficiat de un masaj absolut incredibil. Nu exagerez, a fost atit de relaxant! Iar la final, ca bonus, pentru ca am fost cuminte, am primit si un masaj facial de lifting (la care am atipit pentru citeva minute :). Nu stiu daca Irina si-a dat seama). La final, aveam sprincenele frumos conturate, ochii erau acum punctul de atractie al fetei, fara absolut nici un machiaj!

Desigur, nu poti sa ajungi la o simetrie de 100%, sprincenele nu trebuie sa fie niciodata perfect identice. "Modul in care procesam informatia vizuala
ne permite sa completam eventualele goluri si asadar sa percepem niste sprincene ca fiind perfecte, chiar daca acestea nu sint in realitate", concluzioneaza Irina.
Ei bine, frumusetea inseamna imperfectiune, iar micile defecte ne fac defapt unice, nu-i asa?
0 comments: