Tuesday, October 11, 2011

Povesti si reinterpretari

Posted by CRISTINA SIMA


A fost odata ca niciodata... Shalimar... unul din cele mai celebre parfumuri din lume si primul parfum oriental...
Oh, ador povestile spectaculoase care stau in spatele unor creatii legendare, clasice si mereu actuale! Imi place sa descopar care a fost muza artistului care a dus la crearea unei istorii defapt. Este fascinant sa afli ca o persoana, o amintire, un obiect sau o aroma il poate inspira, pentru a crea apoi un parfum care sa ramina pentru decenii la rind, o amintire olfactiva pentru milioane de suflete.

Dupa 86 de ani de la crearea clasicului Shalimar al casei Guerlain, in 2011, celebrul parfumier Thierry Wasser reinventeaza povestea, inspirat fiind de tinara sa nepoata, care desi intimidata de legendara capodopera, ii cere acestuia sa faca un ” Shalimar pentru ea.”
            “A fost o adevarata provocare” , spune el, “sa ai o creatie de 85 de ani si sa o dezvolti intr-un parfum modern fara sa-l distorsionezi, si sa te asiguri ca isi mentine alchimia ce il face atit de dorit...Sa iluminezi fara sa repudiezi, sa transpui fara sa tradezi. Sa creezi viitorul in timp ce onorezi trecutul.”


        Asa s-a nascut parfumul senzual al placerii, al tentatiei, al initierii – SHALIMAR PARFUM INITIAL – ,  o poveste olfactiva compusa din  4 miresme esentiale. Claritatea (initiala) a trandafirului de Damasc si a irisului italian, aduse la extrem, sint pudrate, mate si infinit de catifelate.
Vanilia dulce este aproape carnala, chiar afrodisiaca, iar boabele de tonka invaluie totul intr-o aura condimentata, de o calitate apetisanta irezistibila. Apoi incepi sa simti prospetimea unui virtej cu arome delicate de caramel si fructe dulcipaciuli si bergamota de Calabria (unul dintre ingredientele preferate ale casei Guerlain). Toate acestea pentru a sublinia nota de vanilie si a inlocui notele originale de piele.
          Este o esenta pretioasa, incapsulata intr-o sticla-bijuterie, foarte sic, cu un capac de safir si cu un ciucure delicat de matase, gri-albastrui. Flaconul este o reinterpretare a modelului creat de designerul Jade Jagger (fiica legendarului star rock – Mick Jagger ), o sculptura in gheata cu forme extrem de fine si de senzuale. Oare va avea aceasi longevitate ca si clasicul Shalimar? 

1 comment:

  1. Vaaaaaai, deci il ador!!!!!!!!!!!!!!!
    http://www.pentrudive.com/2011/09/shalimar-parfum-initial-my-new-love.html

    ReplyDelete