Friday, October 7, 2011

TOXIC

Posted by CRISTINA SIMA

    • Si am fost la vizionarea privata a filmului documentar TOXIC, adevarul despre alimentul modern, expus de catre prof. dr. Ghe. Mencinicopschi si realizat de Andrei Sota. De la lideri de opinie din domenii precum: media, head-office FMCG, persoane publice, specialisti din sanatate, advertising, si autoritati, toti au fost interesati, cu mic cu mare, de acest film - o teorie inovatoare depre ceea ce mincam.
Cristina Sima & Anca Buzea
Filmul are ca subiect central intrebarea “Ce este alimentul?”, intrebare pusa de prea putine ori pina acum, cu un raspuns, chiar daca poate cunoscut, ramas totusi nerostit.
“Atunci cind analizam un aliment, tendinta generala este de a-i studia forma actuala. Insa, o buna analiza nu se leaga de forma prezenta, ci intra in trecut, ajungind la stadiul initial de matrice a alimentului respectiv. In momentul in care incercam sa stabilim daca un produs este sau nu bun pentru noi, trebuie sa ne intoarcem in timp pentru a vedea in ce mediu a crescut si care au fost factorii care au actionat asupra lui. Filmul T O X I C este primul care pune accent pe adevarata fata a alimentului, pe studiul in profunzime si nu pe simpla observatie”, a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Ce am inteles eu din acest film? Ca informatia hranei pe care o mincam este alterata de pesticide, antibiotice, stimulatori de crestere si gust... Ceea ce inseamna ca trebuie sa ne informam foarte bine despre continutul si provenienta alimentelor pe care le mincam.
Deci, ma intreb, ce mai putem minca atunci?  Filmul incearca, intr-un mod nonconformist sensibilizarea si constientizarea fermierilor, reprezentantilor industriei alimentare si a autoritatilor, pentru a se informa corect in privita folosirii substantelor nocive in agricultura. 
Se pare ca exista totusi o portita: felul in care e gatita si preparata mancarea. Si, in plus, daca e gatita cu dragoste, energia celui care o preapara e transmisa mai departe in felul de mincare, si astfel raul produs de calitatea mai putin buna a ingredientelor devine mai mic. Magia se intimpla in mina bucatarului, asadar aveti grija cine va pregateste mincarea. S-ar putea sa fie miinile salvatoare! 

Inainte de vizionarea filmului am vizitat-o pe prietena make-up artist, Anca Buzea, si am avut o zi fun in care ne-am jucat cu multe culori. A creat pentru mine un machiaj smokey eyes, in nuante de gri inchis si buze nude. Vedeti in fotografia de mai jos rezultatul.










1 comment:

  1. Anca e extraordinara intr-ale machiajului; vad ca ti-a realizat un machiaj superb!

    ReplyDelete