Tuesday, March 11, 2014

Garnier Olia si Master Cooking Experience

Posted by CRISTINA SIMA

Se spune ca parul unei femei este arma ei secreta si tot sex-appeal-ul ei se traduce prin frumusetea si sanatatea lui. Nu contrazic cu nimic afirmatia. De-a lungul carierei mele de jurnalist, am vazut multe femei cu o frumusete banala, dar cu un par incredibil de frumos si ingrijit, care primeau avalanse de complimente din partea barbatilor. Dar am vazut si femei cu chip angelic si trasaturi perfecte, care isi neglijau cu totul podoaba capilara si care parca isi pierdeau stralucirea si feminitatea.
Ma entuziasmez intotdeauna cand se lanseaza o noua vopsea pentru par cu o tehnologie mai buna, cu ingrediente mai putin nocive. Ma incanta gandul ca, daca vreau sa fiu blonda maine (de cand nuanta parului meu a capatat irizatii blonde, mi se deschid usile, mi se cara bagajele si nu platesc amenzi!), pot sa o fac chiar daca lista de booking la Sorin Stratulat este plina pentru urmatoarele doua saptamani. Ma linisteste gandul asta ca, daca am nevoie de un quick fix, exista solutia la indemana. E ca si atunci cand stii ca daca vrei neaparat sa mananci paine, desi ai renuntat de cateva saptamani, poti oricand sa o cumperi de la magazinul de la colt.
Asadar, m-a entuziasmat si mai mult lansarea Garnier Olia, o vopsea blanda, fara amoniac, pe baza de ulei de floarea soarelui, care coloreaza fara sa dauneze firului de par.




M-a entuziasmat si evenimentul de lansare pentru ca, Mihaela Munteanu, PR Manager LOreal, s-a gandit sa o faca in cadrul unui eveniment... altfel. De regula, lansarile din domeniul frumusetii au legatura cu... frumusetea. De aceasta data, frumusetea s-a tradus prin joaca, creativitate, munca si gust, pentru ca am avut parte de o seara a la MasterChef. Pentru mine nu a fost o surpriza faptul ca cei trei jurati, printre care si viitorul meu sot, ne vor juriza farfuriile, cu toate astea am avut emotii mari. Cei trei jurati ne-au prezentat cate un preparat (mi-am luat notite constiincioasa pentru ca, desi poate nu credeti, dar nu mancam acasa doar tartar de ton si carpaccio de vita :)), apoi noi, jurnalistele, am reprodus retetele, iar ei au jurizat. Fiecare retetea avea ca si ingredient esential cate un ulei (eram la lansarea Olia, nu-i asa?).



Masa noastra avea de reprodus reteta lui Chef Sorin Bontea, tartar de ton. Ne-am suflecat manecile si ne-am pus pe treaba.


Am avut emotii, recunosc. Nu pentru ca urma sa imi jurizeze farfuria. Ci pentru ca la a doua noastra intalnire, pe vremea cand era Chef la Escargot, ii pregatisem ceva rapid de mancare si, pentru ca la vremea aia eu mancam doar iaurt si fructe, i-am gatit o mancare ardeleneasca de cartofi. Am mers la sigur, pe o mancare pe care o gateam bine si nu putea sa iasa prost. Gustoasa de altfel. Dar din exces de zel am pus atat de mult ardei iute incat, dupa prima inghititura, se inrosise. Aveam emotii. Ce poti sa ii gatesti unui Chef care te delecteaza cu melci si foie gras? Dar a zambit, mi-a spus ca e putin prea iute si am continuat seara noastra fara sa ne mai gandim la mancare. De atunci, niciodata mancarea mea nu a fost prea iute sau prea sarata. Acum ma simteam la fel ca si atunci. Trebuia sa iasa un tartar perfect, ca sa nu spuna ca dupa atatia ani langa el, nu am prins si eu din zbor macar, putina inpiratie, daca nu abilitati de chef (inca tot nu reusesc sa tin cutitul asa cum trebuie cand toc ceva, desi mi-a aratat de zeci de ori).

La masa noastra de lucru, ne-am impartit atributiile. Am facut fiecare cate ceva si a iesit un tartar foarte bun. Apoi, a urmat jurizarea.




Nu a fost un tartar perfect, dar a fost unul destul de bun cat sa fie mandru de mine!
Imi dau seama acum ca, acei concurenti care vin in fata lor cu preparatele traiesc niste emotii greu de descris. Sunt trei profesionisti, perfectionisti pe deasupra, care atunci cand gusta un fel de mancare pot sa-si dea seama imediat de toate greselile mici, scurtaturile sau etapele peste care ai sarit chiar si atunci cand pregatesti un preparat banal.

A fost o seara reusita! Fetele s-au bucurat de retete de la cei trei jurati (unele chiar le-au reprodus acasa) si am savurat o seara relaxanta in care gatitul a fost chiar amuzant!

A fost prima oara cand pasiunile noastre, frumusetea si bucataria, s-au imbinat! :) Si nu au iesit scantei...

0 comments: